Suurin opettajani tällä saralla onkin ollut työskentely raskaana olevien ja synnyttäneiden fysioterapeuttina. Tämä on avannut silmiä, kuinka tärkeää on antaa tutkittuun tietoon ja hyviin käytäntöihin perustuvia ohjeita, joihin asiakas voi turvallisesti luottaa.

— Anssi Kirvesniemi, Keho kuntoon mama -valmennuksen luoja

Hei,

Olen Anssi Kirvesniemi, fysioterapeutti, MyFascia -terapeutti, pilatesohjaaja, terveydenhuollon maisteri ja personal trainer.

Itselläni on pitkä, yli kahden vuosikymmenen kokemus fysioterapeuttina raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten kehonhuollon ja liikunnan ohjaamisesta. Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja terveydenhuollon maisteri (THM). Olen käynyt pitkän fysioterapeuteille suunnatun PhysioPilateskoulutuksen (300h) lukuisine lisäkoulutuksineen ja ohjannut pilatesta yli 10 vuotta. Lisäksi olen kouluttautunut lukuisilla raskauteen ja äitiyteen liittyvillä kursseilla. Teen jatkuvasti töitä personal trainerina ohjaten synnytyksestä palautuvia äitejä lempeän turvallisesti kohti henkilökohtaisia tavoitteitaan. Lisäksi MyFascia-terapeuttina autan mm. raskausajan ja synnytyksen jälkeisten tuki- ja liikuntaelinongelmien ratkaisemisessa.

Jo fysioterapeuttikoulutukseni aikana jouduin (pääsin) suoraan syvään päätyyn saatuani 1-3 päivää aiemmin synnyttäneiden ryhmän ohjattavakseni ja sillä tiellä ollaan. Suurin opettajani tällä saralla onkin ollut työskentely raskaana olevien ja synnyttäneiden fysioterapeuttina. Tämä on avannut silmiä, kuinka tärkeää on antaa tutkittuun tietoon ja hyviin käytäntöihin perustuvia ohjeita, joihin asiakas voi turvallisesti luottaa. Yhä edelleen liian yleinen ohjeistus on ”tee niin kuin hyvältä tuntuu” tai sitten ei juuri anneta mitään ohjeita. Olen halunnut antaa selkeitä ja varmasti turvallisia ohjeita, joista sekä tuleva äiti että vauva hyötyvät. Myös se, että olen mies, enkä koskaan ole synnyttänyt onkin antanut toisenlaista perspekstiiviä asiaan: minulla ei ole mitään omakohtaista ennakko-oletusta, miten asiat ovat tai tulisi olla. Näin ollen perustan kaiken siihen, mikä on tutkittua ja yleisesti hyväksi koettua. Ehkä juuri se on se keskeinen seikka, miksi ohjeistukseni on haluttuja tuloksia tuottavaa ja odottajilta ja äideiltä kiitosta saavaa.

Asiakkaideni myötä olen halunnut perehtyä äitiysajan liikuntaan ja ravitsemukseen lisää ja auttaa heitä voimaan mahdollisimman hyvin. Minulle tärkeässä keskiössä on äidin lisäksi lapsi, koska raskaudenaikaisella ja synnytyksen jälkeisellä toiminnalla on erittäin suuri merkitys myös lapsen kasvuun ja kehitykseen. Tällä opintomatkalla olen myös ollut onnekas saadessani osallistua niiden kaikkien taitavien ja paljon asioista tietävien kouluttajieni koulutuksiin, jotka perustavat opetuksensa tutkittuun tietoon ei vain ”mutu” – tuntumaan. Olen myös omilla lukemattomilla asiakkailla havainnut nämä opit oikeaksi ja turvallisesti tehokkaiksi edistämään hyvinvointia raskausaikana ja palautumaan synnytyksestä paremmin ja nopeammin. Asiakkailta saama kiitos on paras kannustin siihen, että kokee tekevänsä arvokasta työtä ja työtä, jolla todella on merkitystä toiselle. Ehkäpä juuri siksi suhtaudun työhöni lähes intohimoisesti ja tuntuu todella hienolta voidessaan auttaa.

Näistä kokemuksien ja oppien innoittamana syntyi luoda Keho Kuntoon Mama- sivusto, joka on juuri spesiaalisti tarkoitettu raskaana oleville ja synnyttäneille. Sivuston ehdottomasti tärkein tavoite on mahdollistaa kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeminen ja parantaminen ihan kaikille äideille niin raskauden aikana kuin synnytyksen jälkeen…sinun ja lapsesi parhaaksi!

Terveisin,
Anssi