Kysymyksiä ja vastauksia valmennuksesta

Missä vaiheessa verkkokurssin voi aloittaa?

Kurssin voi aloittaa missä vaiheessa raskautta tahansa. Mitä aikaisemmassa raskauden vaiheessa aloitat, sitä enemmän tulet hyötymään. Synnytyksen jälkeiset harjoitukset on suunniteltu siten, että ne voi ja kannattaa aloittaa jo vaikka synnytyspäivänä. Tällöin myös hyödyt mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen. Vaikka et aloittaisikaan välittömästi synnytyksen jälkeen kehon palautumisen edistymistä, on harjoitteista merkittävä hyöty myös myöhemmässä vaiheessa. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä aloittaa.

Olen raskaana ja minulla on epävarmuutta millaista liikuntaa ja harjoittelua on turvallista tehdä. Onko kiellettyjä liikkeitä ja mikä on turvallista myös vauvaani ajatellen? Mietin, olisiko tästä valmennuksesta minulle hyötyä?

Keho kuntoon Mama 1 –verkkovalmennus on juuri kuin luotu niin sinulle kuin lukemattomille kaltaisillesi, jotka kaipaavat tukea raskausaikaan ja synnytyksen jälkeiseen turvalliseen palautumiseen. Raskaus tuo mukanaan massiivisen määrän muutoksia odottavan naisen kehoon, joita täytyy omalta osaltaan kunnioittaa ja liikunta / harjoittelu täytyy sopeuttaa niihin. Raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun saat tässä valmennuksessa selkeät raamit, joiden puitteissa voit t toteuttaa liikuntaa ja harjoitteita lempeästi ja turvallisesti. Näin saat varmuutta myös omaan tilanteeseesi. Lisäksi synnytyksen jälkeisessä osiossa jatketaan lempeästi kehoa palautellen turvallista tekemistä.

Aiemmassa raskaudessa minulla oli vatsalihasten erkaumaa. Nyt pelkään, että odottaessani nyt ”iltatähteä” saan jälleen vatsalihasten erkaumaa. Onko tätä asiaa huomioitu valmennuksessa?

Keho kuntoon MAMA 1-verkkovalmennuksessa käydään läpi mitä suorien vatsalihasten erkauma käytännössä tarkoittaa sekä mikä merkitys tällä on toimintakyvylle ja hyvinvoinnille. Valmennus näyttää myös tavan, miten voit itseltäsi testata mahdollista erkaumaa. Testaus on ohjeistettu selkeästi videolla, jonka mukaan jokainen voi suuntaa-antavasti testata mahdollisen erkauman itseltään. Erkaumaan liittyen käydään läpi jo raskauden aikaisia riskitekijöitä sekä sitä miten harjoitusliikkeet tulisi tehdä ja toisaalta asioita, jotka eivät ole suositeltavia. Harjoitteet ovat lempeitä ja turvallisia toteuttaa ohjeistetulla tekniikalla myös oikeanlaisen hengitys huomioiden. Oikeanlainen tekniikka vähentää riskiä liiallisen erkauman saamiseen sekä tukee erkauman palautumista. Valmennuksessa opetettu erkauman testaus ei luonnollisestikaan voi vastata ammattilaisen tekemää tarkkaa tutkimusta vastaanotolla, mutta tämän avulla pääsee oman tilanteen arvioinnissa alkuun.

Olen raskaana ja odotan ensimmäistä lastani. Ensimmäinen kolmannes on ollut yhtä pahoinvointia miltei koko ajan. Haluaisin liikkua entiseen malliin, mutta huomaan että liikunta, jota olen aiemmin tehnyt aiheuttaa huonoa oloa ja kipuja. Tuntuu kuin toiset raskaana olevat pystyvät vastaavassa vaiheessa tekemään paljon enemmän. Minua harmittaa tämä asia tosi paljon. Miten voisin tukea raskauttani liikunnan avulla, jos en voi tehdä sitä mitä olen tehnyt aiemmin?

Jokainen raskaus on yksilöllinen, minkä vuoksi tietyt liikuntamuodot tai liikkeet voivat sopia jollekin, kun taas toinen odottava äiti voi kokea ne epämukavina. Myös saman äidin eri raskaudet voivat olla hyvinkin erilaisia. Moni liikuntalaji sopii odottavalle äidille lajia sopivasti soveltaen. Raskaus on kuitenkin ainutlaatuinen tila, jossa täytyy oppia sopeutumaan raskauden mukanaan tuomiin muutoksiin – et voi sopeuttaa raskautta, on sopeutettava liikuntaa. Ehkä kannattaa miettiä, olisiko nyt antaa hiukan periksi liikunnasta itsesi ja vauvan hyvinvoinniksi, sillä se todennäköisesti hyödyttää teitä molempia tulevaisuudessa. Tässä valmennuksessa opetetaan tarkastelemaan sekä ennen muuta reagoimaan kehon viesteihin ja sitä kautta liikkumaan ja harjoittelemaan turvallisen tehokkaasti niin raskausaikana kuin synnytyksen jälkeenkin.

Miten voi testata lantionpohjan lihasten kunnon?

Keho kuntoon MAMA 2 –verkkovalmennuksessa opetetaan pari erilaista tapaa, miten voi itse testata lantionpohjan lihasten tilanteen. Testauksen avulla saat karkea arvion siitä, missä kunnossa lantionpohjan lihaksesi ovat. Lantionpohjan toimintahäiriöihin erikoistuneen fysioterapeutin luokse kannattaa hakeutua, jos haluat tarkempia tutkimuksia tilanteestasi.

Vauvani on nyt 3 viikon ikäinen ja haluaisin edistää palautumistani lihaskuntoharjoittelun avulla synnytyksen jälkeen. En kuitenkaan tiedä, mitä tehdä ja miten. Saanko tähän vastauksen valmennuksen kautta?

KYLLÄ SAAT. Tämä valmennus on suunniteltu erityisesti synnytyksestä palautumiseen ja siihen, kuinka se tapahtuu mahdollisimman turvallisesti. Keho kuntoon MAMA 3 -verkkovalmennuksessa ohjeistetaan äidin lihaskuntoharjoittelua ja siihen, miten se asteittain voi edetä synnytyksen jälkeen ja miten millaisella tekniikalla harjoitteet olisi hyvä suorittaa. Vaikka jokainen äiti on yksilöllinen ja myös palautuminen on yksilöllistä, silti tietyt raamitukset voidaan asettaa, joiden avulla palautumista edistetään mahdollisimman hyvin. Toteutettavat harjoitteet ovat lempeitä ja niitä voi erinomaisesti tehdä pienissä, juuri omaan arkeen soveltuvissa pätkissä. Asteittain kuormitukseltaan etenevä harjoitusohjelma on helppo aloittaa eikä se vaadi välineitä. Itse harjoittelu ei ole raskasta, mutta se vaatii keskittymistä ja sitoutumista harjoitteluun, jotta myös tuloksia harjoittelulla saadaan. Lisäksi käsitellään monia muita asioita, jotka vaikuttavat äidin palautumiseen synnytyksen jälkeen. Valmennuksesta saat vinkkejä myös ryhtiin, lantionpohjan hyvinvointiin kuin lepoon sekä imetys- muuhun ergonomiaan. Valmennus on kokonaisuudessaan turvallisen lempeä apu palautumiseen, joka on koostettu juuri niiden asioiden ympärille, joita moni synnyttänyt pohtii.

Millaisia harjoitteita voisin tehdä, jotta saisin erkauman kuntoutettua?

Suorien vatsalihasten erkauman kuntouttaminen koostuu monesta osasta. On huolehdittava riittävän alhaisesta kuormituksesta keskivartalolle, oikeanlaisista harjoitteista, asennosta, ryhdistä, hengityksestä, lantionpohjan hyvinvoinnista ja arkeen liittyvistä asioista. Näihin kaikkiin kohtiin saat valmennuksen kautta erinomaisia vinkkejä. Lisäksi pilatestyyppisillä harjoitteilla voit edistää tilannettasi merkittävästi. Harjoittelussa on tärkeää myös tiedostaa millaiset liikkeet saattavat haitata kuntouttamista ja myös näitä käydään valmennuksessa läpi. Malttia on valttia ja säännöllisyys tuo tuloksia.

Vatsani on synnytyksen edelleen höttöinen ja keskeltä puuttuu napakkuus. Mitä minun pitäisi tehdä ja sopisiko tämä valmennus minulle?

Todennäköisesti vatsan keskilinja ei ole vielä palautunut tiiviiksi (vatsa tuntuu höttöiseltä) ja näin ollen sen toiminta voi olla vielä ”hukassa”. Napakkuus on usein merkki siitä, että suorien vatsalihasten väli on vahvistunut ja näin ollen keskivartalokin olisi jo toiminnallisesti vahvempi. Keho kuntoon MAMA 3 -valmennus sisältää taustatietoa suorien vatsalihasten erkaumasta, erkauman itsearviointiin sekä harjoitteet oikeanlaisine tekniikkoineen, joiden avulla voit herätellä ja vahvistaa omaa kehoasi. Lisäksi teoriaosuudessa saat runsaasti tietoa erkauman syntyyn ja riskitekijöihin sekä saat vinkit, miten voit itse tukea oman keskivartalon toiminnan vahvistamista ja toisaalta mitä on hyvä välttää. Harjoitteet ovat pilatestyyppisiä liikkeitä, joiden avulla saat turvallisesti lempeän alun keskivartalon lihasten herättelyyn ja aktivointiin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla harrastanut pilatesta yhtään, sillä opit kaiken tarvittavan selkeästi ohjattujen videoiden avulla.  Voi olla, että juuri tämä valmennus olisi sinulle suureksi avuksi tilanteessasi.

Minulla on jo 2-vuotiaat kaksoset ja kolmas tulossa. En vaan meinaa virtaa riittää harjoitella.

Kädet ovat varmasti täynnä ja epäilemättä oma jaksaminenkin voi olla koetuksella. Keho kuntoon MAMA 2 -valmennus on suunniteltu siten, että sitä voi toteuttaa pieninä palasina arjessa ja saada sen avulla lisäenergiaa. Lyhyetkin harjoitushetket voivat lisätä odottajan hyvinvointia. Raskausajan hyvinvointi koostuu monesta eri tekijästä ja näitä käydään läpi tässä valmennuksessa. Voit valita juuri sellaisia asioita ja harjoitteita, joihin sinulla on aikaa ja energiaa. Pienikin ajallinen panostus auttaa sinua saamaan lisää energiaa arkeesi.

Kauanko verkkokurssin materiaali on käytössäni?

Keho kuntoon MAMA 1 -verkkokurssi on voimassa 540 päivää (n.18kk), MAMA 2 -verkkokurssi on käytettävissäsi 300 päivää (n. 10 kk) ja MAMA 3 -verkkokurssi 240 päivää (n. 8kk) ostopäivästä eli erittäin hyvin on aikaa käydä materiaalia läpi. Toki valmennukset on jaksotettu raskauden ja synnytyksen jälkeen eri vaiheisiin. Harjoitteet kannattaa ja on turvallisinta tehdä juuri kyseisessä ajanjaksossa. Kurssin pitkä käyttöajan ansiosta kurssi kannattaa hankkia mahdollisimman pian, kun tietää olevansa raskaana tai synnytyksen jälkeen, jotta ehtii saada mahdollisimman suuren hyödyn harjoituksista ja ohjeista.

Voiko maksaa liikuntaedulla?

KYLLÄ TODELLAKIN VOI! Voit halutessasi maksaa verkkokurssin jollakin seuraavista liikuntaeduista: EazyBreak, EPassi, Smartum tai Edenred. Maksaminen näillä avulla tapahtuu seuraavasti:

  1. Käy tekemässä maksu kyseisen liikuntaedun omien www-sivujen tai mobiilisovelluksen kautta.
  1. Löydät tämän palvelun palveluntarjoajien valikosta nimellä ”Body Wellbeing Training Oy”.
  2. Valitse ”Body Wellbeing Training Oy”.
  3. Maksa verkkovalmennuksen hinta käyttämällä avoin summa -kohtaa.
  4. Lähetä kuitti maksusuorituksesta, maksupäivämäärä TAI vahvistuskoodi maksusta osoitteeseen info@kehokuntoonmama.fi
  1. Maksun kirjautumisen jälkeen sinut lisätään manuaalisesti kurssialustalle.
  1. Sinulle lähetetään tunnukset verkkovalmennukseen 1-2 arkipäivän sisällä.
  1. Kirjaudu palveluun ja aloita valmennus

Mikäli jokin jäi epäselväksi tai haluat lisäneuvoja, ota yhteyttä kehokuntoonmama@gmail.com

Ennen maksua, käy lukemassa rekisteri- ja tietosuojaselosteemme sekä palvelun tilaus- ja toimitusehdot.

Keho kuntoon MAMA